Talentengesprek met je kind

Laat je kind zijn of haar talenten ontdekken

Ieder kind, ook de jouwe, mag zijn talenten ontdekken en onderzoeken zodat je kind kan groeien en ontwikkelen. Door je kind zich bewust te laten worden van zijn of haar talenten en hoe je die kan inzetten, zullen ze groeien in zelfvertrouwen, zelfbeeld en veerkracht. Dit zijn hele belangrijke eigenschappen om in deze (complexe) wereld te staan waar je wilt staan.

Alle kinderen bezitten een palet aan prachtige eigenschappen, toch zijn maar weinigen zich bewust van deze talenten. Welke talenten maken je nu die goede sporter of creatieve muzikant. Welke talenten schuilen er achter je persoonlijkheid in wie je bent en wat je graag doet.

Een talent wordt omschreven als een bepaalde activiteit die vanzelf gaat en die voldoening oplevert. Die maakt dat de tijd vliegt, en dat je je batterij oplaadt. Je krijgt energie van je talenten. Dus niet alleen waar je in uitblinkt.

Als je kind zich niet goed in zijn of haar vel voelt, is het natuurlijk goed om te kijken waarom dat zo is. Daarnaast kan het ontzettend helpend zijn om sommige talenten te verstevigen. Hierdoor neemt de veerkracht toe om de tegenslagen, op te vangen.

kindertalentenfluisteraar

 

Wat kan ik bieden?

In een gezellig en ongedwongen gesprek met je kind wil ik graag samen met je kind op reis om de talenten te ontdekken. Vaak maak ik gedurende het gesprek(je) een kleurige mindmap en dit kan de basis zijn voor verdere verdieping op het niveau wat uw kind aan kan. Hierbij gebruik ik onder andere de talentenkaarten uit de toolbox van Els Pronk en Luc Dewulf.

Ik ben opgeleid tot erkend kindertalentenfluisteraar. De enige echte opleiding door Els Pronk en Luc Dewulf. Hun missie om elk kind kennis te laten maken met een talentengesprek ergens tijdens het opgroeien, deel ik vol enthousiasme en passie!