Over mij als coach

Hooggevoeligheid&strong-willed specialist.

Ik ben opgeleid in 2019 door Janneke van Olphen tot hooggevoeligheid&strong-willed specialist. Zij is de grondlegger van het HG&SW kind. Arienne Klijn , grondlegger van de innerlijke familie, was daarnaast tweede opleider.

In mijn zoektocht jaren geleden, voor mijn  HG&SW tweeling van toen 5 jaar, werd ik gegrepen door de benadering van Janneke van Olphen. Ik ben in 2014 samen met mijn partner voor een individueel traject bij Janneke van Olphen geweest. Zij heeft ons toen veel inzicht gegeven zodat er weer ruimte en rust kwam. Thuis verdwenen de problemen als sneeuw voor de zon. Op school lag er nog wel een uitdaging omdat niet alle leerkrachten (h)erkennen dat hooggevoeligheid (& sterke wil) aan de problemen ten grondslag liggen. Door de jaren heen werd het model van de innerlijke familie een vanzelfsprekend onderdeel van mij en mijn gezin. Toen de opleiding tot HGSW specialist ontwikkeld was, twijfelde ik geen moment en heb de opleiding meteen gevolgd. En sindsdien ben ik lid van de community HG&SW specialisten. De leden hebben allemaal de opleiding genoten tot HG&SW specialist en de verplichte professionaliseringsdagen jaarlijks waarborgen de kwaliteit in de toekomst.

Mocht je na het lezen van mijn website meer informatie willen, neem dan ook gerust een kijkje op www.hooggevoeligsterkewil.nl of www.gevoeligheidgrootbrengen.nl   

 

Kernvisiecoach

Het boek "krachtig anders leren" van Wim Bouman heb ik 5 jaar geleden in 1 ruk uitgelezen. Ik werd gegrepen door herkenning bij mezelf en op dat moment bij mijn tweeling dochters. Het voelde als een warm bad. Maar ook de eenvoud van de oplossing, sprak mij aan. Nu ik de opleiding bij Wim Bouwman heb gevolgd, word ik al blij bij de gedachte om kinderen te mogen begeleiden en zo bij te mogen dragen aan het welbevinden van de kinderen zodat ze mogen zijn wie ze zijn en met plezier en ontspannen hun schoolcarrière kunnen vervolgen.

Om de kinderen te mogen begeleiden, zal ik de verkregen licentie up to date houden. Hiervoor volg ik de benodigde nascholingsdagen en heb me aangesloten bij een intervisiegroep. 

Neem ook gerust een kijkje op de site van Wim Bouwman of bestel ook zijn boek Krachtig anders leren. www.kernvisiemethode.nl

 

Kindertalentenfluisteraar

In september 2020 heb ik een 3 daagse cursus gevolgd van Els Pronk en Luc Dewulf om samen met kinderen een talentengesprek te voeren. Heel veel kinderen zijn zich nog nauwelijks bewust welke talenten ze bezitten en wanneer die nu van pas komen. Om alle kinderen nog een stukje meer te laten groeien, wil ik graag het talentengesprek met je kind doen. Ik kan een talenten mindmap samen met je kind maken of ik gebruik de talentenkaarten speciaal voor kinderen gemaakt. Ik ga op zoek naar de activiteiten waar je kind blij en energiek van wordt. En welke talenten liggen daar dan onder? Je kind wordt zich bewust van zijn eigen talenten en daarmee zie je je kind groeien ÈN bloeien! 

foto mijzelf website.jpg

Kindertalentenfluisteraar afbeelding  HGSW logo   Kernvisie methode: De methode bij leerproblemen en concentratieproblemen